Доступність посилання

ТОП новини

Заручником чого став Секретаріат Президента? Чим загрожує недофінансування армії? (Огляд преси)


Київ – Обвинувачення Прем’єра в співпраці із Кремлем спрямоване на те, щоб відібрати у Юлії Тимошенко та її блоку патріотично налаштований електорат із Західної України, стверджує «Газета 24» . Але ймовірно, що Ющенко побоюється зовсім не того конкурента, вважає політолог Андрій Єрмолаєв. В інтерв’ю виданню він заявив: «Політично нейтралізувати Тимошенко вже неможливо. Питання в іншому: чи буде вона сама успішною на президентських виборах». Політолог не виключає, що зараз Президент діє за інерцією. Його Секретаріат просто став заручником своєї боротьби з Тимошенко», – заявив Єрмолаєв «Газеті 24».

В Україні скоро почнеться осінній призов до армії, але грошей вистачить лише до 31 жовтня, – цитує міністра оборони Юрія Єханурова газета «Факти». Утім, глава оборонного відомства запевнив, що солдати без їжі не залишаться – на їхнє харчування підуть гроші, передбачені на озброєння. Докладніше про ситуацію в українській армії йдеться в статті «Юрій Єхануров: Недофінансування Збройних Сил України є заохоченням до агресії».

Осінь можна сміливо називати урожайною порою для страхування аграрного бізнесу. Саме в цю пору року свідомі фермери і великі агроголдинги страхують озимі посіви. Щоправда, як пише газета «Діло», поки що українські аграрії не поспішають скористатися послугами страхових компаній. Скажімо, минулого року в Україні застрахували не більше 5% від загальної площі посівів. Причина – купити поліс дорого, а отримати виплати складно. Стаття називається «Страхагенти в полі— велика рідкість».

Вільний продаж антибіотиків в Україні – це ще не привід легковажно ставитися до цих потужних і не надто безпечних ліків, пише газета «Україна молода». Утім, українці сприймають витвір фармакологічного мистецтва як панацею практично від усіх захворювань. Про те, до чого може призвести самолікування антибіотиками, розповідається в публікації «Отруєння за власним бажанням».

Сьогодні православна церква святкує Усікновення голови Іоанна Хрестителя. В народі свято називають Головосіки. Мабуть, це єдиний день року, коли українці не готують борщ. Адже цього дня забороняється рубати, різати або сікти будь-які круглі овочі та фрукти, що нагадують голову: капусту, буряк, картоплю, редьку чи яблука. Навіть хліб не годиться цього дня різати, а лише ламати, нагадує газета «Голос України».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG