Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина проти штучного стимулювання європейської економіки


Німецький міністр фінансів Пер Штайнбрюк відкинув ідею штучного стимулювання європейської економіки, що виявляє ознаки слабшання.

Про це він повідомив сьогодні, беручи участь у дводенній неформальній зустрічі міністрів фінансів ЄС, що проходить у Ніцці у Франції.

Цього тижня Європейська Комісія заявила про серйозний спад темпів зростання валового продукту в деяких країнах Євросоюзу. Натомість був запропонований пакет радикальних заходів, щоб стимулювати їхні економіки.

Штайнбрюк виступає проти цієї ідеї, називаючи її «викиданням грошей у вогонь».

«Гадаю, немає потреби в Європейському стимулювальному пакеті. Кожна країна повинна відповідати сама за себе», – заявив міністр фінансів Німеччини.

Серед найпотужніших економік Євросоюзу тільки німецьку прийнято вважати найздоровішою. Тим часом Єврокомісія цього тижня заявила про загальний спад в економіці ЄС та прояви рецесії в Англії, Німеччині та Іспанії.

Основні причини назвали на сьогоднішній зустрічі голів фінансових відомств країн-членів ЄС – це вплив світової кризи та ріст вартості енергоносіїв і продуктів сільського господарства.
XS
SM
MD
LG