Доступність посилання

ТОП новини

У Секретаріаті Президента підрахували, що Кабмін нібито планує газ по 250 доларів


Керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Роман Жуковський повідомив, що Кабінет Міністрів при розрахунку показників державного бюджету на 2009 рік виходив із ціни на природний газ 250 доларів за тисячу кубометрів.

Такого висновку дійшли фахівці Секретаріату, проаналізувавши проект держбюджету на 2009 рік, що надійшов до них від уряду.

Присутній у суботу на засіданні Кабміну Роман Жуковський зазначив, що Секретаріат Президента отримав цей документ у суботу.

«У проекті ціна на газ не вказана, але в матеріалах, які ми одержали від Мінфіну, передбачається, що ресурс для оплати енергоносіїв і зростання цін по всіх категоріях становить десь 40–45%. Це без урахування всіх складових, які йдуть до ціни на газ як товар. Тому ми з цього зробили висновок, що на цю цифру 40–45% планується підвищення вартості газу як товару», – сказав Жуковський, зазначивши, що планована в бюджеті вартість газу становить приблизно 252 долари за тисячу кубометрів.

6 червня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що ціна на газ, який поставляється Росією для України, з 1 січня 2009 року збільшиться майже вдвічі.

У 2008 році Україна купує газ за ціною 179,5 доларів за тисячу кубометрів.

XS
SM
MD
LG