Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відкрили перший спортивний об’єкт в Україні до Євро-2012


В урочистій церемонії відкриття стадіону «Арена Дніпро» взяв участь Президент Віктор Ющенко, інспектори УЄФА, іноземні делегації, зокрема, з польських міст, котрі збираються приймати Євро, спортивна громадськість.

Новий стадіон розрахований на 31 тисячу глядачів. Замовником був місцевий футбольний клуб «Дніпро», а профінансував будівництво його власник клубу – Ігор Коломойський. Кошторис проекту – 45 мільйонів євро, усе це кошти інвестора.

На стадіоні будуть діяти дві роздягальні, два зали для розминок, тренажерний зал, тренерські кімнати, приміщення для засобів масової інформації, суддів, VIP-ложа на майже 300 місць, ресторан на півтисячі місць.

Фахівці кажуть, що новий стадіон чимось нагадує домашню арену німецької «Боруссії» – величезну залу вкрили прозорим склепіння.

Будувати «Арену Дніпро» розпочали у квітні 2005 року. Ввести в експлуатацію обіцяли ще рік тому, однак дату урочистостей весь час відтерміновували через організаційні проблеми. Зокрема, довго не могли дійти згоди з Міністерством оборони України щодо прилеглої землі, яку інвестор збирається використати під парковку для фанів.

Крім того, кошторис робіт у ході реконструкції стадіону побільшав майже вдвічі: проектувальники додавали «родзинки» – велетенські електронні табло по 60 квадратних метрів. Також у ході будівництва, виявили залишки могил катеринославського дворянства, тож інвесторові довелося оплатити й перенесення кладовища.

Разом зі стадіоном у Дніпропетровську також презентували ще два об’єкта до «Євро» – частину реконструйованого під футбольну фан-зону скверу імені Леніна та пішохідний бульвар імені заслуженого тренера України Євгена Кучеревського.

«У цьому основна відмінність: це не просто стадіон, а цілий комплекс, який підготовлений у відповідності з вимогами УЄФА», – зазначив міський голова Іван Куліченко.

Україна та Польща виграли тендер на проведення фіналу Європейського чемпіонату з футболу «Євро-2012». Результати конкурсу заявок УЄФА оголосила наприкінці квітня 2007 року. Згідно з попереднім календарем, Київ, Донецьк, Дніпропетровськ і Львів приймуть по три матчі групового турніру. Окрім того, в Донецьку пройдуть чвертьфінал і півфінал, а в Києві – чвертьфінальна зустріч та фінал.
XS
SM
MD
LG