Доступність посилання

ТОП новини

Яка партія найактивніше готується до виборів? Хто допомагає працевлаштуватись високопосадовцям? (Огляд преси)


Київ – «Газета 24» пише, що команда Президента готується до дострокових парламентських виборів. Принаймні, найближча до голови президентського Cекретаріату Віктора Балоги політична сила «Єдиний центр» резервує найласіші рекламні площі в столиці. «Це поки що єдина партія, яка готується провести кампанію в жовтні-листопаді», – розповіли виданню в Асоціації зовнішньої реклами. В «Єдиному центрі» рекламістам пояснюють, що лише хочуть зробити свій бренд упізнаваним. І не більше того. А ось у столичній міліції позачергових виборів очікують із побоюванням. Кажуть, і так політична активність киян не дає їм спокою. Лише від початку вересня правоохоронці зареєстрували 217 акцій протесту. Про те, хто ці акції організовує, і скільки це коштує, йдеться в статті «Протести. Все включено».

Газета «Діло» пропонує перелік наймолодших заступників міністрів. Лише кілька з них, зазначає видання, пройшли всі сходинки кар’єрного росту. Решті ж допомогли працевлаштуватися політики або бізнесмени. Про те, кого працевлаштували люди Віктора Януковича, Віктора Пинзеника та інших політиків, мовиться у статті «Піонери» в уряді Тимошенко».

Розглядаючи бюджет на 2009 рік, уряд вирішив не шокувати українців похмурими ціновими прогнозами. Як пише газета «Ділова столиця», затвердивши основні макроекономічні орієнтири на наступний рік, урядовці традиційно впали в ейфорію. Згідно із їхніми веселковими розрахунками, наступного року інфляція не перевищить 9,5%, а зростання ВВП досягне 6%. Проте незалежні аналітики вважають, що Кабміну доведеться переглядати свій прогноз ще не раз, особливо в частині підвищення цін. За їхніми підрахунками, в 2009 році інфляція може досягти 13-16%. А економіка підросте в кращому разі всього на 5-5,5%.

Сьогодні 8-ма річниця від дня зникнення журналіста Георгія Гонгадзе. По суті, за цей час майже нічого не змінилося, зазначає газета «Голос України». Хіба що з плином часу ім’я Георгія обростає дедалі більшим славослов’ям з уст політиків і найвищих посадовців держави. Чому ця кримінальна справа стала «заплутанішою за вбивства американських президентів?» – запитують газетярі. Чому обвинувальники начебто замовників злочину перетворюються на їхніх же адвокатів? Врешті-решт, це підтвердження неспроможності слідства чи його небажання сказати українцям правду? Про інші запитання і варіанти деяких відповідей йдеться в статті «Правди. І нічого крім правди».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG