Доступність посилання

ТОП новини

Хто найбільше виграє від розвалу парламентської коаліції? (Огляд преси)


Київ – Прощання з демократичною коаліцією відбувалося без жалобних вінків. Пісні обличчя були хіба що в нашоукраїнців, зазначає «Газета 24». Хто почувався іменинником, так це лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Нарешті на його вулиці настало свято: розвал демкоаліції дав екс-прем’єрові шанс знову повернутися до влади. Проаналізувавши можливий новий склад коаліції, видання пише, що у Блоці Юлії Тимошенко далеко не всі підтримують альянс із Партією регіонів, вважаючи, що одномоментна вигода в результаті такого об’єднання не варта серйозних електоральних втрат у майбутньому. Однак, за словами бютівця Валерія Писаренка, «НУНС у майбутній коаліції не буде за визначенням». Тому, виходить, що формат БЮТ+ПР очевидний, підсумовується у статті «Зворотний відлік».

Чергова виборча кампанія в Україні покладе початок корінному переформатуванню політичного ринку. Експерти газети «Вечірні вісті» передбачають, що зморений від перманентних криз народ, почне шукати нових лідерів. Про це стверджується в публікації «Дострокові вибори омолодять Верховну Раду».

Газета «Діло» розповідає про корпоративні інформаційні війни, та інформує – як відбивати атаки противників. Насамперед, радить видання, варто сформувати базу даних зовнішніх PR-консультантів, які мають досвід протидії інформаційним атакам, а також спільно з юристами, фінансистами та силовиками сформувати план антикризового реагування.

Газета «Голос України» пише, що зібравши небувалий урожай, хлібороби наштовхнулись на проблеми реалізації та низьких цін на свою продукцію. Нинішній рік став класичним прикладом того, як може «заважати» добрий урожай. Радісна ейфорія поступово спадає. Майже анекдотична ситуація, коли від добра і багатства плачуть, стає реальністю. Більше про проблеми хліборобів – у матеріалі «Що дасть Бог і... зернотрейдер».

Пише про урожай, але вже городини і газета «Факти». Але тут приємне для споживачів – картоплю, буряк та моркву продають за торішніми цінами. Традиційний щомісячний підрахунок газетярами вартості трилітрової каструлі борщу, засвідчує, що за місяць вона подешевшала на 62 копійки.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG