Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: ми не виходили з коаліції, тому у відставку не підемо


Про це Прем’єр Юлія Тимошенко заявила у середу на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

«У коаліційній угоді дійсно є такий пункт, відповідно до якого всі подають у відставку. Але, по-перше, коаліція не розпалася, а з неї в односторонньому порядку вийшов Президент із частиною своєї команди, яка зрадила демократичній коаліції», – підкреслила Ю. Тимошенко.

Прем'єр-міністр звернулася до фракції «Наша Україна – Народна самооборона» з проханням оприлюднити списки народних депутатів, які підтримали вихід своєї фракції зі складу демократичної коаліції.

«Ніхто не знає цих «героїв» і ніхто не знає прізвищ справжніх патріотів, політиків-демократів, які не поставили свій підпис під цим руйнівним для країни рішенням», – пояснила вона.

«Уряд і я, як Прем'єр-міністр, не належимо до стада баранів, у якому прийнято: якщо один баран стрибнув у прірву, то всі решта стрибають за ним. Ми не стрибатимемо в прірву, а утримуватимемо стабільність у країні на дуже високому рівні», – підкреслила Прем'єр-міністр.

На її думку, після такого кроку Президент України Віктор Ющенко знищив практично все: віру людей у ідеали Помаранчевого Майдану, віру людей у самого Президента та його політичну команду.

«На жаль, ця людина, Президент країни, в історії залишає після себе тільки черепки від «помаранчевих» обіцянок, від демократичних коаліцій, від своїх власних команд і навіть від своїх найближчих друзів, та й від свого рейтингу довіри. Я думаю, що нащадкам буде що розкопати – черепків достатньо», – вважає глава уряду.

Сьогодні Арсеній Яценюк подав у відставку з посади голови Верховної Ради України.

Коментуючи цю подію, перший заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кохем’якін заявив, що це рішення спікера стало для БЮТ несподіванкою.

XS
SM
MD
LG