Доступність посилання

ТОП новини

Кому вигідні дострокові парламентські вибори? Скільки коштує «відкосити» від армії? (Огляд преси)


Київ – «Дострокові вибори ослаблюють українську державу та владу. До певної міри вони вигідні Партії регіонів, яка сподівається примножити свій результат. Ще ці вибори на часі для крайніх радикалів – «Свободи» Тягнибока та Наталії Вітренко. А Президенту – ні. Хоча хтось навіює Ющенку, що на дострокових виборах можна щось зловити», – про це кореспондентові «Газети по-українськи» розповів народний депутат Тарас Стецьків. А ще, за словами парламентарія «Ахметов із Колесніковим можуть поставити на новий проект Яценюка та Богатирьової». Інтерв’ю має заголовок «Тимошенко пропонує Януковичу стати президентом».

Недавня заява міністра оборони Юрія Єханурова про те, що, мовляв, із 1 листопада українських солдатів не буде чим годувати, викликала «співчуття» в київських призовників. Як пише «Газета 24», багато юнаків настільки розхвилювалися, що твердо вирішили піти на будь-які жертви, аби допомогти не спустошувати засіки військового відомства, – і «закосили» від армії. Тому й нині бізнес на сприянні ухиленню від військової служби в розквіті. В інтернеті можна знайти оголошення, що пропонують допомогу в цій нелегкій справі. Кошторис – півтори-дві тисячі доларів. Докладніше розповідається в статті «Боржники Вітчизни».

Газета «Голос України» пише, що Кабінет Міністрів має намір залишати в розпорядження місцевих рад до 50 відсотків бюджетних доходів, що формуються в регіонах. Чи означає це, що Україна, за прикладом багатьох розвинених країн, переходить на принципи бюджетного федералізму? Що, власне, таке цей бюджетний федералізм? Відповіді – в сьогоднішньому числі парламентської газети.

Сьогодні Верховна Рада повинна ухвалити законопроект про значне підвищення штрафів за порушення Правил дорожнього руху. Як інформує газета «Факти» – за керування авто у нетверезому стані вже доведеться платити дві з половиною тисячі гривень штрафу.

Українці лише за першу половину 2008 року витратили на подорожі понад 3 мільярди гривень. Це на 62% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Докладніше про туристичні вподобання українців розповідає газета «Діло» у статті «Мільярди на пляж і пальми».

(Київ – Прага)

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG