Доступність посилання

ТОП новини

Васюник: Наглядовий комітет Євро-2012 налаштований позитивно


Віце-прем’єр-міністр України задоволений результатами засідання Наглядового комітету Євро-2012, яке пройшло у штаб-квартирі УЄФА в Ніоні (Швейцарія).

«Я не почув із вуст жодного з членів виконкому і жодного експерта сумнівів або категоричних, критичних зауважень щодо неможливості України підготуватися до Євро-2012», – сказав Іван Васюник.

Віце-прем’єр вважає, що на позицію Наглядового комітету вплинув «реальний прогрес у підготовці до чемпіонату».

Експерти УЄФА, за словами Васюника, зазначили, що антикризовий план щодо НСК «Олімпійський» у Києві виконано, а отже, головний стадіон Європейського чемпіонату може бути збудований вчасно.

Адже перед цим у Відні, сказав Васюник, «досить гострі висновки базувалися на критичній ситуації з підготовкою стадіону в Києві. Тоді висновок був таким: якщо Україна за літні місяці не зробить реальних кроків, щоб продемонструвати реалістичність прогресу, то УЄФА вважатиме, що стадіон для фінального матчу не може бути зданий вчасно, і таким чином під питанням буде саме проведення турніру».

При цьому він зазначив, що все ж таки залишається низка проблемних нюансів у питанні будівництва стадіону.

Четверте засідання Наглядового комітету Євро-2012 в штаб-квартирі Європейського союзу футбольних асоціацій у Ніоні передує засіданню Виконкому УЄФА, який ухвалюватиме остаточне рішення щодо проведення в Україні та Польщі фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
XS
SM
MD
LG