Доступність посилання

ТОП новини

Хто замінить Арсенія Яценюка в кріслі спікера? На скільки підвищать мінімальну зарплату і пенсію? (Огляд преси)


Київ – Фракція Партії регіонів запропонувала на цьому тижні обрати нового Голову Верховної Ради. Регіонали висловили готовність внести це питання на розгляд парламенту хоч сьогодні. Переважна більшість опитаних «Газетою 24» представників різних фракцій не сумніваються, що наступником Арсенія Яценюка стане Віктор Янукович. Стаття називається «Януковича – в спікери».

Уже другий тиждень в Україні майже безперервно ллє дощ. Екологи просять українців приготуватися до подальших катаклізмів – глобальні зміни клімату загрожують стихійними лихами. Як живе Україна під дощем, як переживають зливу ті, хто ще не отямився після повені, і чи варто сподіватися на бабине літо, «Газета 24» дізнавалася на місцях. Заголовок публікації «Навколо вода».

Із січня наступного року мінімальну зарплату збільшать до 770 гривень, а мінімальну пенсію – до 568 гривень. Газета «Факти» знайомить читачів із деякими положеннями проекту бюджету на 2009 рік, який має розглянути парламент.

Київ має півтора року на підготовку до виконання в повному обсязі угоди з Євросоюзом про реадмісію. Як інформує газета «Голос України», починаючи з 2010 року в Україну повертатимуть усіх нелегальних мігрантів, які потрапили до країн ЄС через її територію, включно з громадянами третіх держав. За відсутності єдиного реадмісійного простору з Росією та іншими сусідами непрохані гості надовго осідатимуть в Україні. Зі схожими проблемами 17 років тому зіткнулася Польща. То чи варто боятися реадмісії? Це у профільних чиновників з’ясовували журналісти парламентського видання. Стаття називається «У кишенях нелегалів шукатимуть квитки та чеки з українських готелів?».

На чому найбільше підзаробляють знані актори та співаки? Про це розповідає газета «Сегодня». З’ясувалося, що найбільше поповнює кишені митців реклама. З конкретними прізвищами і різновидами продукції, які мають обличчя зірок, розповідається в матеріалі, що так і називається: «На чому зірки можуть заробляти».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG