Доступність посилання

ТОП новини

Палата представників Конгресу США відзначає Голодомор як геноцид


Резолюцію про відзначення 75-х роковин українського Голодомору-геноциду 1932–33 років і висловлення щонайглибшого співчуття жертвам, тим, хто вижив, і їхнім родинам ухвалили у вівторок увечері без заперечень.

Конгресмени засудили систематичне порушення прав людини радянською владою, порушення свободи самовизначення і свободи слова для українського народу.

Палата представників у резолюції заохочує поширювати інформацію про український Голодомор-геноцид, щоб донести усьому світові знання про цю штучно влаштовану трагедію.

Американські парламентарі також підтримують зусилля України, спрямовані на забезпечення демократичних засад, ринкової економіки й повного дотримання прав людини, щоб це допомогло Україні розвинути її потенціал як важливого стратегічного партнера США в цьому регіоні світу, мовиться в резолюції.

Її співавторами стали 30 американських конгресменів на чолі зі співголовою групи на підтримку України в Палаті представників конгресменом-демократом від штату Мічиґан Сандером Левіном.

Представляючи резолюцію в Палаті представників, він заявив, що визнання цієї трагедії й пам’ять про її жертви важливі для всього людства, включно з півтора мільйонами американців українського походження.

Зі згадки про трагедії минулого, сказав конгресмен, починається боротьба за те, щоб відвернути повторення таких злочинів проти людяності, як український Голодомор-геноцид.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG