Доступність посилання

ТОП новини

Хто зрадник? Наслідки вступу України в СОТ для виноградарів. (Огляд преси)


Київ – «Газета 24» аналізує останні події в парламенті і прогнозує, що ж можуть принести Україні дострокові вибори. А ще журналісти видання розмірковують, хто насправді є зрадником, якого можна звинуватити у розвалі парламентської коаліції. Зокрема, знайомлять з думкою лідера Соцпартії О.Мороза про те, що «якщо соціалісти зрадили зрадників із БЮТ, мабуть, соціалісти не зрадники». Докладніше розповідається в статті «Хроніка пікіруючого парламенту».

Політика і сцена. Як часто вони стоять поруч, зазначає газета «Сегодня». Адже перед виборами рідко який артист є далеким від політики, а самі політики сьогодні зірки усіх ток-шоу. Однак, щоб політик назавжди пішов в артисти такого газетярі не пригадують. Радше навпаки, чимало артистів намагалися стати політиками. Серед відомих прізвищ С.Ротару, О.Сумська, С.Вакарчук та інші. Однак жодній із зірок кіно та шоу-бізнесу так і не вдалося стати зіркою в політиці. Чому? Про це розмірковується в статті «Пішли сяяти в політику».

«Фабрику українського кінематографа зруйновано», - стверджує в «Газеті по-українськи» кінорежисер Анатолій Матешко. Він переконаний, що більшість його колег з кіностудії ім.Довженка витають у хмарах і живуть минулим. Нині українському кіно не вистачає самооцінки. Робиться щось відірване від сучасного життя. А ще немає ідеології. А кіно — це завжди ідеологія, переконаний митець.

Газета «Діло» пише, що кількість українських Інтернет-користувачів у 3-5 разів менша, аніж у Європі та США. Хоча експерти переконують, що вже незабаром проникнення українців у всесвітнє павутиння зрівняється з європейським. Упродовж останнього року Інтернет-аудиторія в Україні збільшується в середньому на 10-20% в місяць. Але найголовніше, зазначають газетярі, те, що Інтернет остаточно позбувається статусу дивовижі і перетворюється в ефективний інструмент для бізнесу, спілкування та відпочинку.

Цього року українські виноградники отримають непоганий урожай, проте навряд чи зможуть добре заробити на ньому. Злий жарт з лицарями лози зіграв вступ у СОТ. Одним із зобов'язань, узятих Україною, стало спрощення умов роботи заморським постачальникам плодів. Галузеві експерти переконані, пише «Ділова столиця», що після зниження мита на імпортні виноматеріали в країну піде потік сировини, конкурувати з якою продукт українських господарств не зможе ні за ціною, ні за якістю. Про це наголошується в статті «Не вистачає цукристості».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG