Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники України та Росії домовилися про співпрацю у 2009 році


План розвитку співробітництва прикордонних відомств підписали голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин та керівник Прикордонної служби Федеральної служби безпеки Російської Федерації Володимир Пронічев.

Керівники прикордонних служб домовилися спільно протидіяти незаконній міграції та контрабанді, обмінюватися досвідом організації службової діяльності та підготовки персоналу, координувати взаємодію прикордонного контролю, морської та берегової охорони на всіх рівнях.

Також за результатами зустрічі між Адміністрацією Державної прикордонної служби України і Федеральною службою безпеки Російської Федерації було підписано Протокол про порядок обміну інформацією щодо ситуації на державному кордоні України і Російської Федерації та Протокол про діяльність прикордонних представників.

Сторони наголосили на взаємному прагненні спрощувати процедури перетину спільного кордону громадянами України і Російської Федерації та протидіяти протиправній діяльності в пунктах пропуску.

Під час переговорів українська сторона відзначила необхідність якнайшвидше врегулювати механізм прийому-передачі порушників українсько-російського державного кордону – громадян третіх країн. Російська сторона ці пропозиції підтримала.
XS
SM
MD
LG