Доступність посилання

ТОП новини

Суд ліквідовує газового посередника «УкрГаз-Енерго»


Господарський суд Києва постановив у середу ліквідувати цю компанію. Суд визнав нечинними рішення її установчих зборів, статут, державну реєстрацію тощо.

Компанія, яка протягом майже двох років, у 2006–2008-му, була монополістом в імпорті природного газу від російського «Газпрому» до України і однією з ланок у цілому ланцюгу посередників у перепродажах цього газу, була спільним підприємством «Нафтогазу України» і ще одного посередника, компанії «РосУкрЕнерго».

В «УкрГаз-Енерго» відразу заявили, що оскаржать це рішення суду і вважають його незаконним. За твердженням прес-служби компанії, це спроба українського уряду і «Нафтогазу» незаконно заволодіти її майном – майже 9 мільярдами кубометрів газу, який зберігається в українських газосховищах.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко напередодні своїх переговорів у четвер у Росії про постачання до України газу заявила в середу, що директиви на ці переговори передбачають відмову від посередників і перехід на прямі контракти між «Нафтогазом України» і російським «Газпромом».
XS
SM
MD
LG