Доступність посилання

ТОП новини

Чи є майбутнє на Закарпатті у партії НСНУ


Ужгород – Ще вчора – гучне лідерство, сьогодні – втрата переважної більшості електорату. Така доля, за попередніми прогнозами, партії «Наша Україна» в Закарпатській області. На останніх виборах лише в цьому регіоні нашоукраїнці здобули перемогу, нині їх активно витісняє нова пропрезидентська сила – «Єдиний центр».

«Мертвих душ» у закарпатській Нашій Україні виявилося відсотків 35-40, ще частина – люди, які ніколи й не відали, що є партійними. Ці й подібні курйози – з цим зіштовхнулася партія «Наша Україна» в Закарпатті. Факти виплили зараз, коли політична сила вирішила здійснити перереєстрацію усіх членів. Досі офіційно обласний осередок нараховував 7 тисяч, після перереєстрації зменшиться щонайменше на третину. Такі попередні цифри називає куратор партії «Наша Україна» у Закарпатській області, народний депутат Станіслав Аржевітін. За його словами, «залишаться ті, хто стоїть справді на ідейних позиціях».

Чи прийдуть люди за ідеологічними переконаннями?

Закарпатські політологи переконують, ЄЦ почав витісняти «Нашу Україну» в Закарпатті. Щоправда до нової політичної сили переходить переважно адміністративний ресурс. Станіслав Аржевітіні зазначає, що зараз у структуру приходять молоді й ініціативні люди. Саме з огляду на це політолог, історик та викладач Ужгородського національного університету Сергій Федака вважає, що майбутнє в нашоукраїнців у Закарпатті не таке вже й сумне: «Мені здається, обласна парторганізація «Нашої України» буде відроджена, вона буде більш компактною і менш чиновною. Якщо раніше основу складав адміністративний люд, то зараз прийдуть люди за ідеологічними переконаннями, зміниться обличчя партії».

Зовсім іншу думку висловлює молодий ужгородець Віктор: «Майбутнє Нашої України сумне, бо структура, яка позбавилася адмінресурсу, міліції, податкової, через які вона погрожувала завжди супротивникам, ця структура приречена на програш, бо підтримки населення вона не має».

На 4 жовтня в Ужгороді скликають конференцію обласної організації партії «Наша Україна», на яку чекають голову НСНУ В’ячеслава Кириленка. Не виключено, що закарпатських нашоукраїнців очолить той же таки уродженець Закарпаття Станіслав Аржевітін, відомий не лише своєю депутатською, а й меценатською діяльністю.

(Ужгород – Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG