Доступність посилання

ТОП новини

Держохорона вибачається перед Прем’єр-міністром за відібраний Президентом літак


Вибачення за спричинені незручності висловив голові уряду керівник Державної служби охорони Валерій Гелетей.

За його словами, за чинним правилом серед літаків, якими літають керівники держави, резервним завжди є наступний за графіком вильоту.

Після того, як першим із таких літаків уранці вилетів на південь України високий гість, король Швеції, а другий, яким Президент летів до Львова, зламався, Віктор Ющенко отримав третій і останній наявний літак, яким Юлія Тимошенко мала летіти до Москви.

Гелетей запевнив, що цього порядку було б дотримано незалежно від того, хто – Президент чи Прем’єр-міністр – летів би першим, а хто другим.

Керівник Держохорони додав, що літаки, якими літають керівники держави, перебувають у незадовільному стані: з загалом 5 застарілих літаків Іл-62 і Ту-134, що їх має державна авіакомпанія «Україна», працездатні лише три, та й ті часто пускають за кордон тільки після тривалих переговорів, бо вони не відповідають сучасним стандартам.

За його словами, ці літаки треба б замінювати «не сьогодні, а ще позавчора».

Сьогодні вранці літак, на якому Віктор Ющенко летів до Львова, через технічні проблеми мусив повернутися на летовище Бориспіль і піти на аварійну посадку.

Відтак голова держави знову вирушив до Львова на резервному літаку. Через це Юлія Тимошенко, яка мала летіти до Росії на переговори про газ, та її супровід, залишившись без літака, мусили з запізненням діставатися до Москви чартерними літаками.

Раніше в Секретаріаті Президента заперечували, що голова держави забрав літак, призначений для голови уряду.
XS
SM
MD
LG