Доступність посилання

ТОП новини

Путін: Постачання Україною зброї до Грузії під час конфлікту – злочин


А той в Україні, хто ухвалював рішення постачати озброєння до Грузії, – злочинець, заявив прем’єр-міністр Росії.

На прес-конференції після переговорів зі своєю колегою з України в четвер у своїй резиденції в Підмосков’ї Володимир Путін приділив цій темі велику увагу, кілька разів повертаючись до неї – при тому, що перед цими переговорами він сказав, що не хотів би «заглиблюватися в це питання», щоб це не «завадило обговоренню важливих економічних питань».

«Те, що озброєння постачалися вже в перебігу бойових дій і керувалися фахівцями з України, – це й є злочин», – заявив він.

На якій підставі він говорив про постачання зброї з України до Грузії під час збройного конфлікту, російський прем’єр не пояснив; за його словами, підтверджень цьому немає.

«Якщо ми знайдемо підтвердження цьому, то ми будемо певним чином розбудовувати контакти з тими людьми, які це зробили», – сказав Путін.

Він знову наголосив, що немає «більшого злочину проти України і Росії, ніж постачання озброєнь до зони конфлікту».

За його словами, «коли люди і бойові комплекси використовуються для вбивства солдатів у зоні конфлікту, в даному разі російських солдатів, – це для нас сигнал, і сигнал дуже серйозний».

Путін наголосив, що «ще кілька років тому нікому й на думку не могло спасти, що росіяни й українці будуть воювати одне проти одного».

«Але це сталося, і це – злочин», – заявив російський керівник і знову ж не сказав, на яких підставах він таке стверджує.

Знову звернувшись до цієї теми, Путін наголосив, що «хтось» ухвалив рішення, яким «стравив росіян і українців».

Він зазначив, що Росія буде з’ясовувати, хто ухвалював таке рішення.

При цьому голова російського уряду наголосив, що сьогодні Москві це не відомо.
XS
SM
MD
LG