Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Для створення коаліції є ще мінімум 10 днів


Прем’єр-міністр висловила впевненість, що за Конституцією нині ще не останній день для цього.

За словами Юлії Тимошенко, треба спробувати докласти всіх зусиль, щоб не допустити хаосу, пов’язаного зі ще одними достроковими парламентськими виборами.

Політичне становище в Україні було однією з тем її переговорів у четвер під Москвою з прем’єр-міністром Росії. Володимир Путін висловив занепокоєння політичною нестабільністю в Україні.

Раніше в четвер Президент України заявив, що скористається зі свого права розпустити Верховну Раду й призначити дострокові вибори, якщо заяву про створення коаліції не буде підписано в передбачені Конституцією терміни.

При цьому, на думку Віктора Ющенка, цей термін збігає з закінченням дня в четвер.

Водночас голова держави не уточнив, коли саме він збирається розпускати парламент, якщо коаліцію не буде створено до того часу.

А міністр юстиції Микола Оніщук заявив у четвер в ефірі Радіо Свобода, що всі конституційні підстави розпускати парламент у Президента вже є від 6 липня після того, як двоє депутатів написали заяви про вихід із коаліції. На думку міністра, на такий висновок наводить рішення Конституційного Суду в справі про чисельність коаліції.
XS
SM
MD
LG