Доступність посилання

ТОП новини

«Лабораторію євроінтеграції» планують створити на берегах Дунаю


Дельта Дунаю
Дельта Дунаю

Брюссель – Сьогодні в Брюсселі продовжиться конференція, присвячена розвитку та проблемам Дунайського регіону. В ній беруть участь представники країн, розташованих вздовж ріки Дунай. Проекти та стратегію, що мають на меті виробити учасники, серед яких є й українці, зосередженні на створенні в цьому регіоні платформи для наближення Євросоюзу до країн, що не входять до його складу.

На офіційному відкритті конференції, що відбулося вчора ввечорі виступили Президент Румунії Траян Бесеску, єврокомісар Данута Хюбнер та міністр-президент землі Баден-Вюртемберґ, що в Німеччині, Ґюнтер Оттінґер. Українську делегацію представляють голова Одеської ОДА Микола Сердюк, голова Одеської обласної ради Микола Скорик та місія України при європейських інституціях. Очолює українську делегацію міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда.

Про основні цілі конференції, що має назву «Дунай-ріка європейського майбутнього», один з її організаторів, працівник Представництва землі Баден-Вюртемберґ Вольфрам Трауб сказав: «Одна з основних цілей, що ми переслідуємо, – це розширення важливості Дунайського регіону для країн Європи. Адже, вже існують подібні ініціативи, такі як Середземноморський союз чи ініціативи щодо Балтійського виміру».

Міністр-президент землі Баден-Вюртемберґ Ґюнтер Оттінґер переконаний, що уряди країн, розташованих вздовж Дунаю, мають об’єднати зусилля для майбутнього процвітання регіону.

Пояснюючи детальніше перебіг конференції, Вольфрам Трауб зазначив: «Відбудуться три робочі семінари цієї конференції: присвячена інфраструктурній ділянці, економічно-комерційна частина та «Дунайський регіон в контексті Лісабонського процесу». Ми зосередимося на окремих питаннях, щоб виробити стратегію й поглибити значимість Дунайського регіону на наступні декілька років».

Українська делегація братиме участь насамперед у семінарі «Дунайська інфраструктура та транс’європейські мережі».

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG