Доступність посилання

ТОП новини

Світові діячі вимагають відповідальності для винних в убивстві Анни Політковської


Минуло два роки від убивства російської журналістки, а справедливість досі не відновлена, мовиться в відкритому листі до російської влади понад ста видатних осіб світу.

Серед тих, хто підписав листа, що його оприлюднив у вівторок, на другі роковини вбивства, британський щоденник The Daily Telegraph, – відомий південноафриканський захисник прав людини, лауреат Нобелівської премії миру архиєпископ Дезмонд Туту, колишній президент Чехії Вацлав Гавел чи американський учений, філософ і політичний діяч Ноам Чомскі.

Пам’ять Анни Політковської вшанували в вівторок і в Росії.

Мітинги пам’яті журналістки відбулися в Москві, Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі.

В акції в Москві, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, взяли участь близько 300 людей, серед них журналісти, правозахисники, активісти опозиції. Вони виступили з вимогою відкритого суду над убивцями Політковської.

Також у вівторок стало відомо, що перше попереднє слухання справи про вбивство журналістки відбудеться в військовому суді 15 жовтня.

Анну Політковську, відому своїми публікаціями про війну в Чечні і критикою тодішнього президента Росії Володимира Путіна, застрелили у під'їзді її будинку в Москві 7 жовтня 2006 року.

У причетності до злочину звинувачують чотирьох осіб. Троє з них перебувають під вартою, четвертий – у міжнародному розшуку. Замовника вбивства не встановили.
XS
SM
MD
LG