Доступність посилання

ТОП новини

Кабельні оператори в конфлікті з Нацрадою з питань ТБ та радіомовлення. Дострокові парламентські вибори? (Огляд преси)


Київ – Як повідомили «Газеті 24» джерела в парламенті, Президент назвав окремих представників свого блоку «відпрацьованим матеріалом», «людьми без роду й племені» та «зрадниками». «Таких слів не було. Президент просто сказав, що настає момент істини й кожен займе ту позицію, на яку заслуговує», – прокоментувала виданню цю інформацію нашоукраїнка Ксенія Ляпіна. Як удалося з’ясувати газетярам, у фракції НУ-НС є щонайменше 33 депутата, готових до коаліції з БЮТ, – за необхідних 37 (загалом у фракції 72 депутати).

В цьому ж числі «Газета 24» розповідає про скандал, що розгортається навколо вимоги Нацради з питань ТБ і радіомовлення відключити чотири російські телеканали. Конфлікт між кабельними операторами й Нацрадою не перший і, напевно, не останній. Якщо раніше претензії висувалися до відсутності українського перекладу, то тепер слизьке мовне питання чиновники вирішили обійти.
На думку Нацради, порушуються закони про рекламу (вона повинна бути тільки українська) і про авторські права. Більше про конфлікт розповідається в статті «Реклама дорожча за політику».

Утім, як стверджує газета «Сегодня», більшість кабельних операторів виконувати рішення Нацради не збираються. Серед причин – відсутність рішення суду про порушення авторських прав. Про інші причини дізнаєтесь в матеріалі «Телешахраї».

Майбутні можливі дострокові парламентські вибори стануть репетицією перед президентськими. Швидкоплинність виборчої кампанії призведе до надзвичайної жорстокості, до викиду концентрованого компромату, до витрат величезних сум готівкою. Про це в газеті «Діло» заявляє народний депутат Володимир Литвин. Докладніше з його прогнозами і коментарями можна ознайомитись в публікації «Незатребуваний миротворець».

Майбутні випускники шкіл вже сьогодні стурбовані змінами умов вступу до вищих навчальних закладів. Вже цього року практично всі пільги для вступників були ліквідовані, та і в організації тестувань з’явиться багато нововведень. Докладніше про те, що очікує абітурієнтів-2009 в газеті «Факти» розповідають фахівці Українського центру оцінювання якості знань освіти.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG