Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч Ющенка з українцями в Італії


Пам'ятник Тарасу Шевченку у Римі
Пам'ятник Тарасу Шевченку у Римі

Рим – Президент України продовжує візит до Італії. Після офіційних переговорів у середу з керівництвом країни сьогодні на Віктора Ющенка чекає зустріч з представниками численної української громади в Італії. Там живуть кількасот тисяч іммігрантів.

Главу держави українці на Апеннінах виглядали роками. Попередні заплановані візити Віктора Ющенка з різних причин неодноразово скасовувалися. Попри те, що заробітчани у вимушеній еміграції звинувачують часто рідну владу, пана Ющенка тут поважають і з великим нетерпінням очікують його спілкування із земляками.

Він буде першим Президентом України, котрий на місці вислухає їхні проблеми і звернеться до людей з відкритим словом. Щоправда розмовлятиме лише з керівниками громадських асоціацій.

Список болючих питань довгий...

Найболючіші питання, про які розповідатимуть Віктору Ющенку, стосуються укладення двосторонніх Угод про працевлаштування, про пенсійне забезпечення і соціальний захист українців. У переліку проблем і Договір про визнання українських професійних дипломів; створення мережі українських освітніх закладів в Італії та Українського центру культури.
Собор Святої Софії в Римі


Голова товариства «Оберіг» Юрій Журавель везе із Венеції пропозиції від спільноти північного регіону Венето. Він каже, що хоче порушити тему «подвійного оподаткування» співвітчизників.

«В Україні треба задекларувати про доходи, отримані за її межами. Вдома ми маємо сплатити 15% від прибутку. В Італії ми вже платимо до 23%. Згідно із законодавством України, якщо особа заплатила понад 15%, то все нормально. А якщо – менше, тоді робітник повинен в Україні доплатити. Люди з такою ситуацією не погоджуються і називають це подвійним оподаткуванням», – розповів пан Журавель.

Він приготував для Президента Ющенка і подарунки від українців області Венето. Ось тільки переживає, чи зможе їх особисто передати главі держави, зважаючи на щільний графік його візиту.

Зустріч відбудеться у найвідомішому релігійно-культурному осередку українців у Римі, котрий створив Патріарх Йосип Сліпий. Там же Віктор Ющенко відвідає греко-католицький Собор Святої Софії, музей кардинала Йосипа Сліпого і покладе квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

(Рим – Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG