Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ більше не блокуватиме парламентську трибуну – лідер фракції


Але Блок Юлії Тимошенко не голосуватиме за фінансування дострокових виборів, заявив Іван Кириленко.

У своєму виступі на телевізійному «5 каналі» в четвер увечері він закликав депутатів ухвалити спершу економічні і соціальні закони, щоб «унеможливити економічну катастрофу».

Іван Кириленко також заявив, що уряд Юлії Тимошенко піде в відставку, якщо в Верховній Раді сформується нова коаліція, поки указ Президента про розпуск парламенту і дострокові вибори ще не набув чинності.

За його словами, йдеться про коаліцію Блоку «Наша Україна – Народна самооборона», Партії регіонів і Блоку Литвина, які в четвер спільно проголосували за те, щоб до порядку денного внести фінансування дострокових виборів.

Якщо ж такої коаліції не буде, фракція не рекомендуватиме Юлії Тимошенко йти з посади Прем’єр-міністра, сказав він.

Іван Кириленко також підтвердив, що Юлія Тимошенко хвора на грип, який він назвав «дуже серйозним» і «катастрофічним».

Раніше в четвер фракція Блоку Юлії Тимошенко заблокувала трибуну й президію парламенту, не давши розпочати цього дня роботу Верховної Ради.

У такий спосіб БЮТ відреагував на внесення до порядку денного на цей день законопроекту про зміни до закону про вибори народних депутатів.

Цей документ, зокрема, передбачає скасувати 50-відсотковий мінімальний поріг участі виборців у позачергових парламентських виборах.

БЮТ наполягає в першу чергу розглянути внесення змін до бюджету на нинішній рік і проект бюджету на 2009 рік.

Також у четвер увечері мало відбутися засідання фракції БЮТ, перенесене через хворобу прем’єра.

Напередодні чільні представники фракції Блоку Юлії Тимошенко заявляли, що на цьому засіданні можуть розглянути питання про відставку лідерки блоку з посади Прем’єр-міністра вже зараз.

Уранці в четвер Президент Віктор Ющенко, перебуваючи в Римі, заявив, що Кабінет Міністрів на чолі з Юлією Тимошенко має працювати до призначення нового складу уряду.
XS
SM
MD
LG