Доступність посилання

ТОП новини

Оновлення списку «Нашої України», відставка Юлії Тимошенко, легітимність дострокових виборів(Огляд преси)


Київ – У кулуарах народні депутати активно ділилися планами на вибори. Як стверджує «Газета 24», найбільші зміни чекають фракцію НУ–НС. Від неї залишиться лише пропрезидентський «Народний союз «Наша Україна» (саме цій партії дорікали в наданні опору коаліції з БЮТ), на основі якого й формуватимуться списки нової сили під умовною назвою «Блок Ющенка». Як повідомили джерела «24», «чищення» пропрезидентського блоку було заплановане давно. Те саме чекає й Партію регіонів. Якщо правда, що Віктор Ющенко й Ринат Ахметов цього разу вже точно домовилися про створення в новій Раді широкої коаліції, зі списків усунуть тих, хто із цим не згоден. Пише видання і про рішення БЮТу змиритися з достроковими перевиборами. Можливо, тому що домовилися із Президентом про збереження за Тимошенко поста Прем’єра до обрання нового парламенту, припускають газетярі.

Утім, як передруковує з Інтернет-видань «Газета по-українськи», Ю.Тимошенко можливо вже сьогодні оголосить про свою відставку.
«Адже як Прем'єрові працювати? Якщо у неї немає абсолютно ніяких важелів, вона ні на що не впливає і вона відповідатиме за ситуацію, якою ніхто не займається...», - наголошує газетярам бютівець Микола Томенко.

Газета «Сегодня» пише, що на відміну від минулорічного рішення Президента про розпуск Верховної Ради, цьогорічне навряд чи хто оскаржуватиме, адже він повністю відповідає Конституції. Утім, журналістів видання непокоїть можлива неявка виборців. Адже згідно з законом, вибори вважаються дійсними лише тоді, коли на них прийдуть не менше 50% виборців. Стаття називається «Указ №911 – Служба спасіння Президента».

Газета «Голос України» нагадує, що під час Голодомору в Україні помирали сімнадцять людей щохвилини, понад тисячу – щогодини. За неповний рік з осені 1932-го до початку літа 1933 року від штучно організованого голоду в Україні загинули понад десять мільйонів співвітчизників. У цьому трагічному списку є імена багатьох хмельничан. Уже тепер достеменно відомі імена більш як 34 тисяч загиблих від голоду. Але це ще не остаточна цифра, пошук жертв Голодомору триває.

Про цьогорічних нобелівських лауреатів розповідає газета «Україна молода». Особливу увагу журналістів привернули досягнення науковців з медицини та фізіології. Детальніше, що ж принесуть ці відкриття людству, розповідається в статті «Людина, яка кинула виклик догмі».

(Київ –Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG