Доступність посилання

ТОП новини

Старт благодійного проекту «З книгою – до дітей»


Київ – Сьогодні з Києва у напрямку Хмельниччини і Тернопільщини вирушають мікроавтобуси з дитячими книжками від сучасних українських письменників. Це стартує всеукраїнський благодійний проект «З книгою – до дітей», мета якого – поповнити бібліотечки дитячих інтернатів та сиротинців сучасною українською книгою.

Українські діти забувають, що то за насолода – відкрити новеньку книжку казок або поезій, погортати її сторінки, помилуватися картинками і прочитати текст. Популяризувати українську книгу та читання серед дітей, у першу чергу із соціально незахищених прошарків населення; зібрати художню літературу для бібліотек у дитячих установах (сиротинцях та інтернатах) – такі завдання ставлять перед собою організатори проекту «З книгою – до дітей». Серед них – міжнародні благодійні фонди «Україна 3000» та «Приятелі дітей», видавництво «Ґрані Т» і Східно-Європейський банк.

Книга – це теж капітал

«Перш ніж ми започаткували такий проект, ми відвідали сиротинці Львівщини. Коли ми говоримо про сиротинці, найперше ідеться про ремонт даху, про ремонти кімнат. І дуже рідко зустрічаєш інформацію, що там не вистачає книг. Ми забули, що книга – це теж капітал», – зазначила координатор проекту Ніна Герасименко.

І проект, який триватиме рік, має збільшити цей інтелектуальний капітал у сиротинцях та дитячих інтернатах, що розташовані у різних куточках України. Українські письменники і зірки шоу-бізнесу погодились на «інтелектуальні рейди», щоб поспілкуватися з дітьми, почитати їм книжки.

За словами голови правління Фонду «Україна 3000» Олександра Максимчука, для здійснення проекту будуть створені опікунські ради. «Створення опікунських або громадських рад при бібліотеках або при сиротинцях – це дуже важливо. Тому що ми такий механізм розробили і на ньому працюють дитячі лікарні, які є під нашою опікою. Це дуже великий ефект».

А головним ефектом від реалізації проекту, на думку ініціаторів, буде повернення живого слова у дитяче середовище, повернення любові до книги і до читання, нагадують Олександр Максимчук і відомий український музикант – лідер гурту «Мандри» Фома.

(Київ –Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG