Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура оскаржила ухвалу судді про зупинення указу про розпуск


Генеральна прокуратура внесла апеляцію на необґрунтовану ухвалу Київського окружного адміністративного суду про призупинення указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VI скликання та призначення позачергових виборів, повідомила в неділю прес-служба Генпрокуратури.

Цю апеляцію, в якій ідеться про скасування цієї ухвали, подано до Апеляційного адміністративного суду Києва.

Раніше цю ж ухвалу в цьому ж суді вже оскаржив Секретаріат Президента.

Ідеться про п’ятничне рішення судді Київського окружного адмінсуду, яке за позовом Блоку Юлії Тимошенко забороняло вчиняти дії на розпуск парламенту і організацію дострокових виборів. Через нього в суботу Центральна виборча комісія не змогла розпочати належних процедур для початку виборчого процесу.

І в Секретаріаті Президента, і в Міністерстві юстиції це рішення назвали таким, що виходить поза межі юрисдикції адміністративних судів, а відтак неправочинним.

У п’ятницю Президент своїм указом скасував призначення на посаду судді Окружного адміністративного суду Києва, який раніше того ж дня ухвалив своє згадане рішення проти указу голови держави.

У п’ятницю ж зранку набув чинності указ Президента про дострокове припинення повноважень нинішньої Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 7 грудня.

У БЮТ заявляють, що рішення судді зупинило чинність цього указу. У Секретаріаті Президента наполягають, що указ і далі чинний, бо рішення судді неправосудне.
XS
SM
MD
LG