Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд оскарження ухвали про зупинення указу про розпуск на понеділок


Апеляційний адміністративний суд Києва, який розглядає це оскарження Секретаріатом Президента, вчинив так у неділю на клопотання представників Блоку Юлії Тимошенко, повідомив керівник служби з представництва в судах інтересів Президента Руслан Кирилюк.

За його словами, БЮТ вимагає спершу отримати оригінали матеріалів справи з Окружного адміністративного суду Києва, суддя якого в п’ятницю за позовом БЮТ ухвалив заборону вчиняти дії на розпуск парламенту і організацію дострокових виборів.

Кирилюк наголосив, що за чинним законодавством суд має право розглядати такі справи й на підставі копій матеріалів.

Він назвав ці та інші дії БЮТ «рейдерством», яке має на меті затягти розгляди в судах і зірвати вибори.

Виступаючи після засідання апеляційного суду, представник сторони БЮТ, народний депутат Валерій Писаренко повторив, що позиція його політичної сили залишається незмінною: «дострокових виборів до Верховної Ради не буде».

Наступне засідання суду має початися в понеділок о 16-й годині.

У п’ятницю Секретаріат Президента оскаржив у Київському апеляційному адміністративному суді ухвалене того ж дня рішення судді Київського окружного адмінсуду, яке за позовом Блоку Юлії Тимошенко забороняло вчиняти дії на розпуск парламенту і організацію дострокових виборів. Через нього в суботу Центральна виборча комісія не змогла розпочати належних процедур для початку виборчого процесу.

І в Секретаріаті Президента, і в Міністерстві юстиції це рішення назвали таким, що виходить поза межі юрисдикції адміністративних судів, а відтак неправочинним.

У неділю Генеральна прокуратура оголосила, що вона теж внесла апеляцію до Апеляційного адміністративного суду Києва на необґрунтовану ухвалу судді Київського окружного адміністративного суду про призупинення указу Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VI скликання і призначення позачергових виборів.

У п’ятницю зранку набув чинності указ Президента про дострокове припинення повноважень нинішньої Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 7 грудня.

У БЮТ заявляють, що рішення судді зупинило чинність цього указу. У Секретаріаті Президента наполягають, що указ і далі чинний, бо рішення судді неправосудне.
XS
SM
MD
LG