Доступність посилання

ТОП новини

Навколо подій у ЦВК проводять слідчі дії – Гелетей


У Центральній виборчій комісії працює оперативно-слідча група, яка дасть оцінку подіям, що відбулися там сьогодні, повідомив керівник Управління державної охорони Валерій Гелетей.

За його словами, «зараз у ЦВК, в комендатурі, в кімнаті для збереження зброї відбувається робота оперативно-слідчої групи. Мені доповідають про те, що 6 чоловік є потерпілих по справі. Буде проведена судово-медична експертиза, я думаю, що найближчим часом Генпрокуратура дасть відповідь на ці питання і буде прийнято законне рішення».

Керівник Управління держохорони зазначив, що як тільки завершать оперативно-слідчу роботу, вирішать, за якою статтею порушувати кримінальну справу.

Водночас Гелетей категорично заперечив інформацію про побиття народних депутатів, які перебували у приміщенні ЦВК.

Бютівець Андрій Кожем'якін заявляв про побиття чотирьох депутатів від фракції БЮТ співробітниками спецпідрозділу «Альфа» Служби безпеки України у будинку ЦВК.

Депутати-бютівці стверджували, що намагалися перешкодити незаконним діям правоохоронців, які нібито хотіли змусити членів комісії зібратися на засідання.

Натомість, керівник Управління держохорони заявив, що будівлю ЦВК взяли під посилений контроль на прохання голови Центральної виборчої комісії, а сутичку спровокували депутати.

XS
SM
MD
LG