Доступність посилання

ТОП новини

Музично-мистецька акція «Повстанська Покрова»


Київ – Нині увечері над Києвом лунатимуть пісні, складені нашими пращурами у часи борні за українську землю і волю. Це пісні, що співали козаки – захисники України у середні віки, і пісні вояків Української Повстанської Армії, складені у боях Другої світової війни. Їх можна почути на музично-мистецькій акції «Повстанська Покрова», що відбудеться у Києво-Могилянській академії.

Неопалимою багатозвучною Купиною, крізь століття, до нас дійшли повстанські пісні. Так сталось, що українське козацтво й УПА виходило у перші бої за українську волю саме у дні, коли православний світ відзначав свято Покрови, і Богородиця для бійців була захисницею і берегинею.

Вшанувати героїв через пісню вирішило київське студентство

«В Україні дуже багато на Покрову організовують заходів – і «Остання барикада», і ВО «Свобода». А я не сильно хотів суміщати акцію з іншими організаціями, тому вирішив, що на два дні перенесу – на 16 жовтня. А як ідея виникла... Ну, з молоддю обговорювали, а потім вирішили – треба це робити!», – каже координатор «Повстанської Покрови» Микола Марусин.

Серед тих, хто виступатиме увечері у Києво-Могилянській академії, українські гурти «Тінь Сонця», « ЧарЗілля», «Амальгама», британський музикант українського походження Тарас Житинський та інші. Організатори обіцяють: це буде гідно, гордо, голосно, патріотично.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG