Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ» хочуть придбати компанії з Ізраїлю, Росії та України


Про це повідомив у четвер голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар на зустрічі з головою Національного агентства з підготовки до Євро-2012 Євгеном Червоненком.

За попередніми даними, відкритий аукціон має відбутися у першому кварталі наступного року, адже зволікання з продажем аеропорту загрожує зривом підготовки міста до Євро-2012.

Наразі державний бюджет не виділяє коштів на оновлення споруди, а саме державне підприємство, власник аеропорту, перебуває на межі банкрутства. Між тим лише спорудження нового пропускного терміналу, заплановане до «Євро-2012», має обійтись у понад 1 мільярд гривень.

А втім, за словами Віктора Бондаря, механізму проведення аукціону з продажу дніпропетровського аеропорту в Кабінеті Міністрів України не розробили.

«Я відверто кажу: є реальний інвестор, який готовий перебудувати аеропорт. Це і наш інвестор, який працює у Дніпропетровську, група «Приват», й інвестори, які хочуть взяти участь в аукціоні з боку Росії та Ізраїлю. З цим проблем немає, є тільки нерозуміння з боку уряду», – заявив Віктор Бондар.

«Конкурс треба провести найближчим часом, інакше, це буде просто нечесно. Дніпропетровський аеропорт не стане причиною зриву «Євро», – додав голова Національного агентства з питань підготовки до Євро-2012 Євген Червоненко.

Раніше Кабінет Міністрів вніс міжнародний аеропорт Дніпропетровська до переліку 7-ми стратегічно важливих аеропортів України. Усім їм була обіцяна державна фінансова підтримка.

XS
SM
MD
LG