Доступність посилання

ТОП новини

Триває війна за суди


Володимир Колесниченко 16 жовтня 2008 р.
Володимир Колесниченко 16 жовтня 2008 р.

Київ – Сьогодні Київський адміністративний апеляційний суд має розглянути апеляцію секретаріату Президента на ухвалу Окружного адмінсуду Києва про незаконність розпуску парламенту. Тим часом судова суперечка в Україні триває. Президент звільнив голову Печерського суду Києва Інну Отрош і призначив на цю посаду Володимира Колесниченка. Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію цього указу.

Ще 13 жовтня Печерський районний суд Києва зупинив слідчі дії щодо всіх осіб, проти яких порушені справи у зв’язку із зупиненням дії указу Президента про позачергові вибори.

Тож Президент вирішив змінити керівництво цього суду. З рішенням глави держави не погодилися депутати з Блоку Юлії Тимошенко і сама суддя Інна Отрош. Вона вважає, що лише Рада суддів може призначати голів судів. А депутати-б’ютівці завітали до печерського райсуду з вимогою до новопризначеного судді Володимира Колесниченка залишити кабінет.

На них не подіяло навіть прибуття генерал-майора СБУ Косовського: «Появилася заява, що судді Колесниченку погрожують фізичною розправою. Для цього ми прийшли розібратися».

Вимоги депутатів від БЮТ активізувалися, коли принесли рішення Окружного суду про зупинення дії президентського указу. Найактивнішим був Олег Ляшко: «Людина захопила приміщення суду. Звільніть від цього сумашедшего суд! Не клейте дурника, звільняйте кабінет! Хлопці, давайте допоможемо судді Колесниченку залишити приміщення, яке він блокує. До побачення! У лікарню, в палату номер 6! Там ваше місце!!! Там 3 голови суду, 5 Наполеонів і 6 президентів».
Депутати від БЮТ в кабінеті судді Володимира Колесниченка 16 жовтня 2008 р.


Колесниченко послухався депутатів з БЮТ

Сам Володимир Колесниченко дії опонентів прокоментував так: «Не смішно зовсім! В умовах, коли ліквідується суд, коли безпрецедентні рішення приймаються... Напевне, тут проблеми застосування законодавства. Можливо, була помилка створення адміністративної юстиції, в частині, що справи такого характеру, де є органи центрального управління, що вони...».

Але після нетривалих дебатів Володимир Колесниченко таки залишив приміщення Печерського районного суду Києва. Він не відповів на запитання, чи повернеться. Але запевнив, що виконуватиме свої обов’язки належним чином.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG