Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК: 22 жовтня – дата зриву виборів


Проведення дострокових парламентських виборів 7 грудня стане неможливе, якщо в середу наступного тижня не буде сформовано окружні виборчі комісії, вважає член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

За його словами, це буде «точка неповернення».

Дотепер же, сказав він у суботу, ще не сталося нічого, що могло б уже унеможливити вибори 7 грудня, додав він.

Охендовський нагадав, що з кінцем дня в суботу минає термін, протягом якого політичні сили, представлені в нинішній Верховній Раді, мають право подати свої кандидатури до складу окружних виборчих комісій. На день суботи це зробив тільки Блок «Наша Україна – Народна самооборона», сказав він.

Охендовський підтвердив, що на другу половину дня в суботу до ЦВК ще не надійшло рішення новоствореного Президентом Центрального окружного адміністративного суду Києва, який, за повідомленнями, ще в п’ятницю скасував постанову свого попередника, ліквідованого Президентом Київського окружного адміністративного суду про зупинення чинності указу Президента про розпуск і дострокові вибори парламенту.

Відтак, за його словами, для ЦВК як головного організатора виборів далі існує заборона вчиняти будь-які дії, спрямовані на їхню підготовку.

Водночас член ЦВК наголосив, що сам виборчий процес триває внаслідок того, що набув чинності указ Президента про розпуск і дострокові вибори парламенту. За його словами, судові оскарження цього указу ніяк не зупиняють самого виборчого процесу.
XS
SM
MD
LG