Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко пропонує нову супер коаліцію


Київ – Сьогодні має відбутися засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому розглядатиметься план мінімізації впливу світової фінансової кризи на економіку України. А напередодні Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко запропонувала створити коаліцію захисту від світової фінансової кризи за участю всіх фракцій парламенту та переформувати на її основі уряд.

Економіка зростає, виборів 7 грудня не буде, потрібно об’єднати зусилля всіх політичних сил для боротьби з світовою фінансовою кризою, – таке триєдине завдання запропонувала Прем’єр Юлія Тимошенко під час телезвернення до народу.

«О 12-й годині зібратися всім лідерам фракцій у Верховній Раді і створити коаліцію захисту від світової фінансової кризи. Причому, я переконана, що зараз до цієї коаліції мусять увійти всі без виключення фракції парламенту. Наступне, на базі такої коаліції я пропоную терміново переформатувати Кабінет Міністрів, створити уряд захисту України від світової фінансової кризи», – заявила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

За словам Прем’єра, кожна фракція, входячи в таку об’єднану коаліцію, повинна надати своїх найкращих фахівців для роботи в уряді і на президентських посадах.

Депутати нічого нового не почули

Проте ця пропозиція Юлії Тимошенко не викликала особливого ентузіазму в депутатів з інших парламентських фракцій. Представник Партії регіонів, економіст-міжнародник Олексій Плотников зазначив: «Приємно, що нарешті Прем’єр визнала існування фінансової кризи. Навіть протягом вересня і початку жовтня були запевнення, що це десь там у світі криза, в Україні все гаразд. Що стосується всього іншого – це прагнення залишитися при владі. Це прагнення будь-якою ціною відмінити вибори, з тим щоб працював саме цей уряд, саме цього Прем’єр-міністра. Я не побачив нічого в цій заяві нового».

Нічого нового в заяві Юлії Тимошенко не почула і її колишня колега по демократичній коаліції, економіст із «Нашої України» Ксенія Ляпіна: «Це обставини, про які всім нам відомою. Нове лише те, що Юлія Володимирівна пропонує створити мега-, суперкоаліцію, таку якусь величезну. Тільки я не зрозуміла, кого вона пропонує Прем’єр-міністром такого мега-, суперантикризового уряду. Є логіка в тих висловлюваннях, які вона говорить, що під час кризи уряд, як ніколи, повинен бути тверезо мислячий. У такому випадку просто треба його абсолютно змінити, і мусить бути якийсь Прем’єр, який не буде учасником наступних виборів».

Наразі не відомо, чи дослухаються керівники парламенту до пропозиції Прем’єра зібратися сьогодні о 12 годині у Верховній Раді. Зате о 15-й годині збереться на засідання Рада національної безпеки і оборони України. Очевидно, що там Юлія Тимошенко і отримає відповідь на свої ініціативи.

(Київ – Прага)
XS
SM
MD
LG