Доступність посилання

ТОП новини

«Великі штрафи можна буде оскаржити» – керівництво ДАІ


«Штрафи можуть бути оскарженні. Але зараз це погано діє. Сьогодні рішення суді може бути оскаржене або протестом прокурора, або головою Апеляційного суду. Але порядок оскарження спрощуються. Лише протягом 10 днів можна буде оскаржити штрафи».

Про це заявив в ефірі Радіо Свобода генерал-майор МВС, заступник начальника департаменту Державтоінспекції МВС України Сергій Будник.

«З нового року міліція не буде проводити технічний огляд автомобілю. Для цього будуть відповідні суб’єкти, які видаватимуть протокол про техогляд. Органи міліції буде лише перевіряти автомобіль по обліку угону, по сплаті власником адміністративних стягнень протягом техогляду і перевіряти номери».

«Ми маємо встигнути до Євро-2012 підготувати дороги. Скажімо, траса “Київ-Харків” перебуває в перманентному ремонті. На жаль, останні 15 років, до початку підготовки до Євро темпи дорожнього будівництва і реконструкції були дуже низькими через фінансові можливості держави. Останніми роками штрафи з правопорушників йдуть на поліпшення стану доріг», - зазначив Сергій Будник.

«Гроші зі штрафів спрямовуються на технічне оснащення дорожнього руху. Незабаром ДАІ закуплять нові автомобілі, зокрема “Шкоду” та “Daewoo Lanos”», - сказав Сергій Будник.

«Ми не маємо можливості за всім стежити. Державтоінспекція не може скрізь поставити інспекторів», - зазначив Сергій Будник.

«Ми поступово прийдемо до західних стандартів. На Заході люди законослухняні. Там і законом все передбачено. В Україні має бути двосторонній рух», - зауважив Сергій Будник.
XS
SM
MD
LG