Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України реагує на повідомлення про судно «Фаїну»


У коментарi прес-служби відомства, поширеному в середу ввечерi, зазначається, що Мiнiстерство закордонних справ України вживає заходiв для поповнення запасiв продуктiв харчування, питної води та палива на захопленому пiратами суднi «Фаїна».

Коментар поширений «у зв'язку з суперечливою, мiсцями спотвореною, iнформацiєю про розвиток ситуацiї навколо «Фаїни», що з'являється останнiм часом у ЗМI».

«З моменту захоплення пiратами поблизу узбережжя Сомалi судна «Фаїна» й досi позицiя України залишається незмiнною i чiткою: при ухваленнi рiшення щодо врегулювання ситуацiї навколо «Фаїни» прiоритетом має бути забезпечення життя i безпеки членiв його екiпажу», – наголошується в МЗС.

Раніше в середу газета «Сьогодні» повідомила, що їй вдалося зв’язатися по супутниковому зв’язку з викрадниками і один із піратів заявив, що на судні не залишилося ані води, ані їжі, і «команда помре, можливо, завтра».

Інформацію про критичну ситуацію на «Фаїні» потвердив, за даними газети, і представник судновласника Віктор Муренко.

Інше джерело – «5 канал» повідомляє, що уповноважена з прав людини Ніна Карпачова вчора розмовляла з членами екіпажу «Фаїна», які потвердили, що запаси води, продуктів та палива закінчуються. При цьому пані Карпачова зазначила, що стан здоров’я моряків задовільний.

Пірати вимагають 20 мільйонів доларів викупу за екіпаж і судно, на борту якого знаходиться і партія озброєння (в тому числі танки).

Українське судно було захоплене 25 вересня.
XS
SM
MD
LG