Доступність посилання

ТОП новини

Президент ввів у дію рішення РНБО з протидії фінансовій кризі


Віктор Ющенко доручив Національному банку за участі Кабінету Міністрів вжити заходів зі збільшення максимальної суми компенсації вкладникам ліквідованих банків з 50 000 гривень до 100 000. Про це мовиться в указі Президента від 24 жовтня.

Цим указом Ющенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 20 жовтня «Про невідкладні заходи щодо посилення фінансово-бюджетної дисципліни й мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку України».

При цьому Президент доручив НБУ й Кабміну забезпечити додаткову капіталізацію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на 1 мільярд гривень за рахунок надпланового прибутку НБУ.

Також НБУ й Кабмін повинні ухвалити в триденний строк необхідні рішення для спрощення досудового врегулювання суперечок, пов’язаних зі стягненням застави у разі невиконання позичальниками взятих зобов’язань.

20 жовтня Рада національної безпеки й оборони рекомендувала Фонду гарантування вкладів збільшити максимальну суму компенсацій вкладникам ліквідованих банків з 50 000 до 100 000 гривень.

Раніше голова Ради НБУ Петро Порошенко заявив про рішення ради надати право Нацбанку видати кредит Фонду гарантування вкладів на один мільярд гривень.

XS
SM
MD
LG