Доступність посилання

ТОП новини

Лідери фракцій не домовилися про подолання кризи


Лідери фракцiй Верховної Ради не змогли домовитися про пiдтримку пакета антикризових заходiв, заявляє лiдер фракцiї Комунiстичної партiї Петро Симоненко.

«Наразi вiдбулося засiдання погоджувальної ради. Можу сказати, що результат цього засiдання невтiшний, тому що практично спiльної думки щодо виходу з кризи немає i не iснує», – сказав Симоненко сьогодні пiсля завершення погоджувальної ради.

За словами лiдера комунiстiв, «уряд не пропонує конструктивних заходiв щодо порятунку нацiональної економiки», а всi пропозицiї «базуються на iнтересах Мiжнародного валютного фонду».

Симоненко зазначив, що комуністи сьогодні мають намір зареєструвати свій проект постанови щодо забезпечення виходу України з кризи.

«Це буде поєднання і організаційних заходів, і тих кроків, які потрібні з точки зору законодавчого поля», – сказав він.

При цьому Симоненко наголосив, що фракція КПУ не буде голосувати за урядовий проект закону щодо виходу з кризи, як і не голосуватиме за альтернативні законопроекти, а саме їх завтра винесуть на голосування в парламенті.

Минулої п’ятниці голова Верховної Ради Арсеній Яценюк підписав розпорядження про створення робочої групи з підготовки єдиного узгодженого законопроекту щодо подолання в Україні наслідків світової фінансової кризи.

Наразі в парламенті зареєстровано шість законодавчих актів, які стосуються цього питання. Але, за словами спікера, жоден із них не підтримує необхідна кількість депутатів.

XS
SM
MD
LG