Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр вимагає знизити ціни на пальне


«Ми проговоримо графік зниження цін на нафтопродукти. Моє завдання – почути, що з 1 листопада ціна на бензин, дизельне паливо буде саме така, яку ми з вами обговоримо, інакше ми запускатимемо всю державну машину», – заявила Юлія Тимошенко сьогодні, відкриваючи нараду з учасниками ринку нафтопродуктів.

За її словами, ціни на нафтопродукти в Україні не відповідають ринковим тенденціям.

Вона наголосила, що порівняно з червнем цього року світові ціни на нафту в жовтні зменшилися зі 147 до 59 доларів за барель.

Враховуючи цей факт, ціни на дизельне пальне в Україні, за словами Тимошенко, повинні становити на сьогодні 3,5 гривні за літр, на бензин А-95 – трохи більше від 3 гривень, тоді як сьогодні ціни на ці продукти становлять близько 6 і 5,2 гривень за літр, відповідно, зазначила Прем’єр.

«Я не можу зрозуміти, чому сьогодні така ситуація. Чому недозавантажені нафтопереробні заводи нафтою і чому ціна на нафтопродукти така, яку не може пояснити ані уряд, ані громадяни, ніхто», – сказала Тимошенко.

Вона припустила, що Антимонопольний комітет не вживає достатніх заходів для стабілізації цінової ситуації.

23 жовтня виконувач обов’язків голови Антимонопольного комітету Олександр Мельниченко повідомив, що цей орган складає список операторів ринку бензину для розслідування обґрунтованості цін.

За результатами моніторингу ринку реалізації світлих нафтопродуктів Антимонопольний комітет, зокрема, зафіксував синхронне підвищення операторами цін на бензин марки А-95 до рівня 6,15 гривень за літр на більшості АЗС Києва і Київської області.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG