Доступність посилання

ТОП новини

Хаос на німецькій залізниці – майже всі швидкісні потяги перевіряють на технічну надійність


Швидкісний потяг типу ICE
Швидкісний потяг типу ICE

Німеччина – Нині не позаздрити тому, хто в ці дні змушений подорожувати німецькою залізницею: величезні запізнення, переповнені вагони; але найгірше, коли з‘ясовується, що потрібний вам рейс скасували. Така ситуація пов‘язана з тим, що компанія Deutsche Bahn взялася перевіряти на технічну надійність одночасно 70 швидкісних поїздів типу ICE.

Петер Шульце даремно чекав на швидкісний потяг – рейс Берлін-Лейпциг несподівано скасували. Чоловіку нічого іншого не лишалося, як спробувати втиснутися у вкрай переповнений звичайний потяг, який відправлявся через годину.

Катастрофічні запізнення, знервовані пасажири – таку ситуацію можна зараз зустріти на багатьох вокзалах у Німеччині. Причина – вилучення майже всіх швидкісних потягів типу ICE. Кілька днів тому під час звичайної перевірки на одній з осей було помічено мікротріщину глибиною в міліметр.

Відчули й пасажири міжнародних рейсів

Щоб уникнути катастрофи, керівництво залізниці вирішило перевірити всі потяги, що й призвело до скасування близько 30 маршрутів. Це відчули на собі також пасажири на міжнародних рейсах на відрізках Штутгарт-Цюріх та Мюнхен-Відень.

Враховуючи таку ситуацію, керівництво залізниці запропонувало зі свого боку відшкодування. «Зараз можна швидко й без проблем повернути квиток, якщо ним так і не вдалося скористатися», – повідомив представник компанії Deutsche Bahn Юрґен Корманн.

Безпека понад усе!

Цікаво, що чимало пасажирів із розумінням поставилися до такого вимушеного заходу. У Німеччині ще добре пам‘ятають трагедію під Ешеде, яка сталася кілька років тому: через проблеми з віссю на повній швидкості зійшов із рейок швидкісний потяг ICE – тоді загинуло понад 100 осіб.

Голова правління Deutsche Bahn Гартмут Медорн заявив про наміри вимагати від виробників відшкодування за нинішній хаос на залізниці, якщо ті не нададуть стовідсоткових гарантій щодо надійності використання їхньої продукції. Даніель Клуґе з громадської організації «Транспортний клуб» також критикує виробників. «Зараз нам доводиться мати справу з технічними проблемами цілої серії швидкісних потягів. Тут має сказати своє слово промисловість, яка будувала потяги, і при потребі провести їхню модернізацію», – зазначив Клуґе.

Тим часом німецька залізниця попередила про обмежений рух щонайменше впродовж ще цього тижня. Пасажирам радять завчасно вирушати в дорогу й уникати годин пік.

(Німеччина – Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG