Доступність посилання

ТОП новини

Скільки чиновники витрачають на купівлю службових авто? Хто виховав сучасних банкірів? (Огляд преси)


Київ – Із початку року органи влади і держпідприємства витратили на купівлю автомобілів 100 мільйонів гривень. П’ята частина цих коштів пішла на найдорожчі позашляховики і лімузини. Про те, які держструктури найбільше полюбляють шик, розповідає газета «Діло» у статті «Хто живе на широку ногу».

Лідери українського комсомолу стали успішними банкірами, стверджує в цьому ж числі газета «Діло». Напередодні 90-річчя ВЛКСМ видання поцікавилось, як їм допомогло комуністичне виховання в бізнесі. Заголовок публікації – «Комсомольці великого бізнесу».

Прогнози щодо безробіття, скорочення штатів, масових звільнень збентежили багатьох українців. Подейкують, що скорочення може торкнутися близько 30 відсотків тих, хто працює. Наскільки ймовірні ці прогнози і на яку допомогу від держави можуть розраховувати скорочені кадри, розповідає газета «Факти» у рубриці «Незайве знати».

Із Києва масово виїздять робітники, будівельники, водії маршруток, співробітники банків. Столичне життя стає їм не по кишені. Причина – наслідки фінансової кризи. Як пише «Газета 24», дефіцит робочих місць у столиці став очевидним. Хоча, як зазначає видання, для Києва це не вельми добре, адже в столиці, за різними оцінками, від 20 до 50 відсотків приїжджих працівників. І є цілі галузі, які практично обслуговують мешканці з інших міст. Це, насамперед, транспорт, будівництво, торгівля і сфера обслуговування. Докладніше про це розповідається в матеріалі «Криза, валіза, вокзал».

Українські промисловці, що недавно перекуповували один у одного кваліфікованих майстрів за нечувані гроші, тепер змушені відмовлятися від їхніх послуг. Тільки у вересні за заводськими воротами опинилося близько 150 тисяч робітників, а до кінця року таких буде втричі більше. Причому від фахівців позбавляються не лише проблемні галузі, зокрема металургія, але й відносно благополучні харчопром і легпром, пише «Ділова столиця» у статті «Останній гудок».

(Київ – Прага)

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG