Доступність посилання

ТОП новини

Зменшення довіри до влади; проблеми з іпотечними кредитами (Огляд преси)


Київ – До економічної і політичної криз додалася ще одна – криза довіри українців до своїх керманичів. Як стверджує, посилаючись на результати соцопитувань «Газета 24», українці хочуть бачити в політиці нові обличчя. Однак лава запасних, як раніше, лишається обмеженою. Про причини зменшення довіри розповідається в статті «Інфляція влади».

Напередодні дострокових парламентських виборів у ЗМІ публікується чимало соцопитувань. Їхнім результатам, як переконує газета «Діло», довіряти не можна, оскільки компаній, що їх нібито організовують, насправді не існує. Це – замовні результати, за які й платять незначні кошти. Скажімо, 2 тисячі доларів. Тоді як стандартне соціологічне дослідження для 2 тисяч респондентів з анкетою в 50-70 позицій коштує від 11 до 15 тисяч доларів. Про це наголошується в матеріалі «Соцопитування від невидимок».

У грудні нинішнього року відбудеться чергова ротація українського миротворчого контингенту в Косові. Заміну проводять правоохоронці з вітчизняного МВС, адже Міноборони, як інформує газета «Україна молода», вже відправило в Приштину своїх «новобранців». Докладніше про підготовку українських миротворців розповідається у публікації «П’ятірка» від Європи».

Газета «Голос України» друкує статтю про таємничу загибель у Севастопольській бухті лінкора "Новоросійськ". Це трапилось понад п'ятдесят років тому, але причина загибелі корабля та його екіпажу досі достеменно не встановлена. Автор статті пропонує власні аргументовані версії. Заголовок матеріалу «Щоб трупи не спливали, над «Новоросійськом» натягнули сітку».

Якщо щомісячна виплата з іпотечного кредиту складає 900 доларів, а людина заробляє 1000, то грошей на купівлю квартири йому ніхто не дасть. Докладніше про останні умови кредитування житла розповідає газета «Факти» у рубриці «Не по кишені».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG