Доступність посилання

ТОП новини

Харківська філармонія запроваджує дрес-код


Харків – Щоб послухати класичну музику, тепер треба вбратись у вечірню сукню або смокінг. Чоловіки у фраках та смокінгах. Жінки у вишуканих сукнях. Тільки так тепер бажано приходити на концерти до Харківської філармонії. Харківська філармонія запровадила дрес-код.

У Харківській філармонії вирішили відродити стародавні традиції світського життя.Щоб люди усвідомили: класична музика — це свято, на якому немає місця робочому одягу. І перші результати вже є, каже заступник директора філармонії Олег Орищенко.

«Був концерт уже, люди приходили. Не багато, не вся зала, але людей п’ятнадцять, жінки та дівчата були у вечірніх сукнях. Різко перейти на дрес-код – це неправильно. Ми не прихильники таких дій, що тільки у вечірніх сукнях або тільки у смокінгах. Як людина хоче, так хай і приходить. Єдине, ми хочемо зауважити, щоб люди не ходили в шортах та дірявих джинсах. Це ж не виступ якогось гурту або шансон’є», – каже Олег Орищенко .

За приклад взяли європейський досвід. Це у нас у джинсах усюди дорога, у них У такому одязі в театр та філармонію зась.

«В Італії, на Сицилії, я взагалі був шокований. Жінки з віялами, вечірні сукні, чоловіки в костюмах усі. Це в них так заведено. Вони приходять і себе показати і на інших подивитись. Вони приходять спілкуватись. У них концерти починаються після дев’ятої вечора. Якщо це опера, то вона закінчується о дванадцятій ночі. Для них це нічого», – зазначив Олег Орищенко.

До філармонії у вечірній сукні. Тролейбус чи таксі?

Квиток до філармонії коштує від десяти до ста гривень. Мінімум двісті гривень – прокат вечірньої сукні, якщо її досі немає, і від 550 до 700 гривень – прокат смокінгу. І ще десь тридцятка на таксі, адже не всім зручно у такому вбранні пхатись у громадський транспорт, каже шанувальниця класичної музики, пані Олена.

«Наспраді ідея класна, але мені було б цікаво, як би на мене дивились люди у громадському транспорті, якби я до тролейбуса або автобуса зайшла у вечірній сукні. Ну, а їздити до філармонії на таксі, на жаль, не завжди є можливість», – каже пані Олена.

Попри все у філармонії раді всім. І за невідповідність до дрес-коду із зали не виганятимуть. Адже головне зручність і комфорт. Задля цього навіть планують запровадити продаж квитків через інтернет.

(Харків – Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG