Доступність посилання

ТОП новини

Група депутатів Верховної Ради перебуває у Цхінвалі


Мета візиту делегації, яку очолює голова комісії Верховної Ради Валерій Коновалюк, до головного міста сепаратистського регіону Грузії, Південої Осетії – вияснити ситуацію щодо можливих незаконних поставок до Грузії українського озброєння.

Сьогодні у Цхінвалі Валерій Коновалюк заявив, що це «перша слідча комісія українського парламенту, яка займається розслідуванням постачань зброї України до Грузії, і вона доведе розслідування до кінця, незважаючи на те, що постійно наражається на перешкоди».

За словами депутата-регіонала, Україна несе моральну відповідальність за те, що трапилося на Південному Кавказі, за те, що «її технікою і озброєнням вбивали мирне населення і російських миротворців».

Члени тимчасової комісії українського парламенту зустрінуться з керівництвом Південної Осетії, з представниками правоохоронних структур і оборонного відомства, а також із представниками військової прокуратури Росії.

Представники делегації не пояснювали, чому вони поїхали шукати сліди нібито незаконних поставок української зброї Грузії саме до Південної Осетії, яку Грузія вже давно фактично не контролює.

Рада національної безпеки і оборони України, міністр оборони Юрій Єхануров неодноразово спростовували заяви депутата-регіонала Валерія Коновалюка про начебто незаконні постачання Україною зброї до Грузії.

Генеральна прокуратура України проводить перевірку цих заяв.
XS
SM
MD
LG