Доступність посилання

ТОП новини

Молоді піаністи на конкурсі Володимира Горовиця


Київ – У столиці України завершився восьмий Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця. У Національній філармонії відбулася церемонія нагородження і концерт переможців.

Коли Володимир Горовиць після тріумфу в Європі прибув дивувати Америку, він сказав такі слова: «Мій Боже, адже я з Києва, і я покажу вам, на що я здатний!» І довів це, здобувши звання «короля піаністів усіх часів». Тож на честь геніального співвітчизника 8 років тому в Києві заснували міжнародний конкурс пам’яті Горовиця. Нині він входить до Європейської федерації юнацьких конкурсів. Переконатися у відповідності європейським вимогам у Київ прибула численна делегація представників Федерації.

Українське змагання піаністів відрізняється, насамперед, увагою до найменших. Для вундеркіндів існує навіть спеціальна номінація «Горовиць-дебют». Цього року наймолодшим учасником став семирічний канадієць Зезулка Спенсер. Із 9 країн-учасниць левову частину конкурсантів складали юні таланти України. Тому на урочистій церемонії голова журі, професор Валерій Козлов відзначив: «Якщо ми маємо таких дітей, таких молодих талановитих виконавців, ми можемо впевнено казати: наша країна Україна має майбутнє».

У номінації «молодша група» ІІ і ІІІ премії, а також срібну й бронзову медалі та солідні грошові винагороди отримали, відповідно, тринадцятирічна Олександра Касман (вона представляла одночасно США і Росію) та юний піаніст із Фінляндії Сіппола Віза Роберт. Але кращим серед кращих у молодшій групі виявився учень Київської спеціальної музичної школи імені Лисенка Ілля Зуйко. Він отримав золоту медаль, диплом лауреата І премії та грошову винагороду у сумі десять тисяч доларів США. До слова, це вже четверта перемога Іллі на міжнародних конкурсах. Ілля Зуйко став також володарем призу міського голови за виконання твору українського композитора.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG