Доступність посилання

ТОП новини

До Києва прибув лівійський лідер


Віктор Ющенко та Муаммар Каддафі під час офіційної церемонії зустрічі
Віктор Ющенко та Муаммар Каддафі під час офіційної церемонії зустрічі

Київ – До Києва, після Москви і Мінська, прибув лідер Лівії Муаммар Каддафі. Він зустрівся з Президентом України Віктором Ющенком. Після зустрічі керівники обох держав дали прес-конференцію.

Керівники держав домовилися й надалі розвивати відносини.

Як повідомив на прес-конференції Президент України, сторони зацікавлені в співпраці в галузі аграрно-промислового-комплексу, нафтопереробній галузі.

Київ готовий підтримати будівництво Лівією нафтопереробного заводу на заході України та низки бензозаправок. Обидві країни співпрацюватимуть і в освіті та науці.

Жіноча гвардія Муаммара Каддафі
Україна й Лівія мають намір домовитися про військово-технічне співробітництво.

Каддафі говорив мало

Муаммар Каддафі за весь час прес-конференції лише сказав, що підтверджує слова українського Президента. Він подякував Вікторові Ющенку і українському народові за можливість перебувати в Україні. На запитання журналістів Каддафі не відповідав.

Учасники прес-конференції конкретно не відповіли на запитання про торгівлю зброєю. Щоправда, Віктор Ющенко сказав, що існує план співпраці з чотирьох напрямків. Про що конкретно йдеться, Президент не сказав.

Водночас він зазначив, що Україна зацікавлена в створенні спільного підприємства з ремонту гелікоптерів, наданні авіаційних послуг на території Лівії, співпраці в космосі, в розробці і виробництві супутників та у співпраці в авіабудуванні.

(Київ – Прага)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG