Доступність посилання

ТОП новини

«Україна давно вже могла бути в НАТО» – політолог


В ефірі Радіо Свобода політолог Віктор Каспрук зазначив: «В грудні Україні ПДЧ не світить. Останні півроку Україна зробила все, щоб не отримати ПДЧ у грудні. Україна вже давно могла бути в НАТО, якби не наша влада. На міжнародній арені ми знаходимося в такому стані, що нам потрібен поводир. Цю роль поводиря вдало виконує Америка».

А вже Мирон Василик, громадянин США, член Американської Торговельної Палати в Україні, наголосив, що «ПДЧ залежить виключно від України».

За словами Віктора Каспрука, для України ліпший Джон МакКейн на посаді президента США. «Він сталий антикомуніст, який буде захищати інтереси України. Якщо переможе МакКейн, то він буде проводити жорстку політику стосовно Росії і не дасть відтісняти українську позицію так, як це зараз роблять у всьому світі. Кремль купує західних журналістів, які пишуть антиукраїнські статті у європейській пресі. Буш проґавив момент, коли Путін перейшов Рубікон. МакКейн зможе відтиснути Росію назад за Рубікон», – зауважив Віктор Каспрук.

Натомість Мирон Василик вважає, що для світової економіки загалом та для України зокрема буде ліпшим президентом США Обама. Він «буде більш прагматичним по відношенню до Росії і буде налагоджувати з нею контакт».

«Якщо уважно послухати, що говорить Обама, то можна спрогнозувати, що він налаштований на таку собі «перестройку», як це зробив Горбачов свого часу. Велика криза може призвести до великих втрат. Обама прагне внести певні корективи в американську систему. Америка може бути послаблена, якщо Обама одночасно почне перебудову економічну та політичну», – зазначив Віктор Каспрук.

Тоді як Мирон Василик зауважив: «Для США наразі головним залишається економічна ситуація. А республіканці не вирішують економічні проблеми. МакКейн тісно пов’язаний з Бушем, економіка якого замішана на війні».

XS
SM
MD
LG