Доступність посилання

ТОП новини

Заборгованість із зарплат. Заколоти в Україні? Кияни заборгували столиці? (Огляд преси)


Київ – Сьогодні світ дізнається ім’я нового лідера США. Про те, яким запам’ятається американцям 43-й президент США Джордж Буш, розповідає «Газета 24» у статті «До побачення, Джордже!».

Але значно більше уваги видання приділяє підвищенню цін на проїзд у громадському транспорті столиці. Цей день, коли проїзд у метро подорожчав учетверо, «Газета 24» називає транспортним «чорним вівторком». Репортаж журналісти назвали «Обережно, ціни піднімаються».

Лише за місяць сума заборгованості із зарплати в Україні виросла на 155 мільйонів гривень, стверджує газета «Факти». Мінімальний розмір допомоги з безробіття для застрахованих осіб – 500 гривень, а для незастрахованих та тих, хто у кого була тривала перерва в роботі – 360 грн. Докладніше про те, як Міністерство праці і соціальної політики готується до росту безробіття і збільшення заборгованості, видання розповідає на 5 шпальті.

Дописувач газети «Голос України» стверджує, що фінансова криза в країні - це насамперед криза влади і наслідок неадекватності та неефективності державного управління. Загалом же в Україні кризові явища розвиваються за рахунок не так зовнішніх, як внутрішніх причин. Таких як значне зростання обсягів зовнішньої заборгованості приватного сектору (до 100 млрд. доларів); невиправдано високий рівень доларизації та значні зобов'язання банків в іноземній валюті... Про інші причини фінансової кризи та шляхи її подолання в Україні докладніше в сьогоднішньому числі парламентського видання.

Українці готові до бунту. Світова криза та вітчизняна політика довели народ до відчаю, стверджує «Нова газета». Лідерами народного повстання, на думку газетярів, можуть стати Олег Тягнибок та Нестор Шуфрич. Стаття називається «Ще не зовсім, але вже занадто».

Газета «Діло» розповідає, як столична влада збирається боротися з боржниками за житлово-комунальні послуги. А вони, як інформує видання, на сьогоднішній день не додали до столичної кишені понад 400 мільйонів гривень. Для цього чиновники залучать не менше 4 колекторських компаній. Докладніше про їхні права і обов’язки розповідається в статті «З киян вибиватимуть борги».

А ось про те, як Софія Ротару стала законною власницею 14 соток землі, яку забрали в Національного інституту винограду і вина «Магарач», розповідає газета «Україна молода». Заголовок публікації «Зіркова дачниця».

(Київ – Прага)

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG