Доступність посилання

ТОП новини

Грузія і самопроголошена Південна Осетія знову обмінялись звинуваченнями


Грузинська й південноосетинська сторони покладають одна на одну відповідальність за загострення ситуації навколо грузинського села Переві на межі власне Грузії й її сепаратистського південноосетинського регіону. Туди, як стверджує грузинська сторона, вторглись південноосетинські формування за підтримки російських частин.

Керівництво Південної Осетії заперечує це. Президент самопроголошеної Південної Осетії Едуард Кокойти заявив, що його формування «кордон» з Грузією не переходили, бо, за його словами, село Переві й околиці належать до складу Південної Осетії, і південноосетинські прикордонники посилюють там кордон.

Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода Ґіорґі Кобаладзе.

Керівник інформаційно-аналітичного департаменту МВС Грузії Шота Утіашвілі заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, що поблизу грузинського села Переві, розташованого на межі між Південною Осетією і рештою Грузії, перебуває 10 російських і близько 70 південноосетинських військовиків.

Вони оточили село, хоча з місцевим населенням у контакт не вступають, в саме село поки що не входили, однак всі дороги перекриті.

Утіашвілі вважає: те, що відбувається, є продовженням етнічної чистки грузинського населення. Він переконаний, що російська і південноосетинська сторони намагаються змусити грузинське населення покинути село.

МВС Грузії покладає всю відповідальність на те, що відбувається, на Москву і звертається до спостерігачів місії ЄС із закликом кваліфікувати все це як порушення домовленостей між президентами Франції, яка діяла від імені ЄС, Ніколя Саркозі і Росії, яка послала свої війська до Грузії, Дмитром Медведєвим.

XS
SM
MD
LG