Доступність посилання

ТОП новини

Різноманітні варіанти праці парламенту


Київ – Цей тиждень розпущена Президентом, а потім реабілітована Верховна Рада України працюватиме в пленарному режимі. Сьогодні має відбутися погоджувальна рада українського парламенту. Парламентарі в пошуку підходів мінімізації економічної кризи. А деякі депутати вважають, що економічну кризу потрібно вирішувати разом з політичною.

Звичайно насамперед усіх турбує світова фінансова криза. І саме антикризові закони сьогодні мають бути на порядку денному. Принаймні так вважає народний депутат з фракції Партії регіонів Олексій Плотников.

«Є речі, які пов’язані з українською фінансовою кризою, з впливом світової фінансової кризи. Ці речі можуть бути оформлені на рівні законопроектів і їх треба вирішувати в сесійній залі. З цієї точки зору є багато питань, чим може займатися Верховна Рада. Якщо мова дійде до виділення коштів на вибори, можливо будуть вони виділені, а можливо не знайдеться голосів. Є різноманітний варіант перебігу подій», – заявив Олексій Плотников.

Те що Верховна Рада має перейматися економічними законами переконаний і представник Блоку Юлії Тимошенко Віктор Терен.

«Я би розглядав цілий ряд законодавчих актів, які стосуються мінімізації наслідків світової економічної фінансової кризи, Тобто, розглянути все те, що продовжуватиме почату законотворчу роботу. А там і цілий ряд законопроектів», – каже представник Блоку Юлії Тимошенко.

Депутати з Партії регіонів можуть увійти у відновлену коаліцію

А представник, як він називає демократичної групи фракції «Наша Україна – Народна Самооборона» Юрій Кармазін крім економічних, сподівається на вирішення і політичних проблем. Він вважає, що цього тижня буде відновлена парламентська коаліція: «Я переконаний, що розглядатимуться питання, як виходити з кризи. Кожна фракція буде пропонувати свої антикризові заходи. Я переконаний, що будуть продовжуватися пошуки створення коаліції. Я схиляюсь до того, що буде відновлено коаліцію: Блок «НУ-НС », БЮТ і Блок Литвина. Буде створена коаліція. Я думаю, що навіть зможуть приєднатися 20-25 осіб з Партії регіонів до такої коаліції».

За словами » Юрій Кармазіна, мова не йде про коаліцію, як таку, мова йде про узгодження плану дій щодо виходу з кризи страшної, в якій країна опиняється, як і весь світ.

Щоправда в фракції НУ-НС є частина депутатів, на чолі з В‘ячеславом Кириленком, які вважають, що економічну кризу потрібно вирішувати разом з політичною. І очевидно, що вони знову пропонуватимуть шукати шляхи фінансування позачергових виборів.

(Київ – Прага)
XS
SM
MD
LG