Доступність посилання

ТОП новини

Рівень безробіття. Олігархи просять допомоги? Народні депутати і контрабанда (Огляд преси)


Київ – В Україні росте рівень безробіття. Як інформує «Ділова столиця», особливо складна ситуація в західних регіонах, де вже зафіксоване збільшення повернення трудових мігрантів. Безробітні поверненці могли б знайти собі застосування в малому бізнесі, у сфері послуг і туризмі, проте для його розвитку потрібні кошти, які в нинішніх умовах готові вкладати лише одиниці. Про це йдеться в статті «Неробочі руки».

У цьому ж числі «Ділова столиця» розповідає про урядові поступки забудовникам.Щоб реанімувати зупинені будівництва, Прем'єр погодилася задовольнити всі побажання будівельників, а забудовники у відповідь пообіцяли обмежити рентабельність 15%.

«Олігархи просять милостиню у держави» – у статті під таким заголовком «Газета 24» коментує вимоги будівельників надати їм державну допомогу. Власники будівельних корпорацій повинні знати, що у влади немає власних коштів, вона бере їх з бюджету, себто з податків. Відповідно, найпотужніші забудовники пропонують простим українцям заплатити за свою нездатність добудувати власні об’єкти, а потім дружно купувати, знову за власні ж кошти, ці квартири за тими ж захмарними цінами. Не бажаючи втрачати надприбутки і не налагодивши виробництво недорогої і якісної продукції, українські олігархи просять одного – протекціонізму влади, прикриваючись гаслом захисту вітчизняного виробника, стверджує видання.

За два останніх місяці при сприянні народних депутатів в Україну ввезли контрабандні товари вартістю у 57 мільйонів гривень. Журналістам газети «Діло» стала відома схема, за якою працювали шахраї. Про неї докладніше розповідається в статті «Як народні депутати заробляють на контрабанді». Серед цих парламентаріїв видання згадує прізвища комуніста Ігоря Калетника та «бютівця» Євгена Добряка.

З року в рік українські політики починають крутити шарманку з однією і тією ж мелодією: про відміну депутатських пільг і привілеїв. При цьому, як зазначає «Нова газета», операція «пільги» завжди проходила для депутатів успішно – лишались усі. Досвід засвідчив, що обіцянки народних обранців відмінити собі усілякі привілеї насправді виявляються бульбашкою. Про останні ініціативи розповідається в статті «Ця музика буде вічною».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG